Temat: [Mondeo 2007-2014] podstawa anteny ,jaki zamiennik ?
View Single Post
Stary 30-07-2017, 20:17   #3
malatxxx
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: podstawa anteny ,jaki zamiennik ?

Cytat:
Napisał Thomsit Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witram Cie Kolego.

ja wlasnie jestem w trkacie wymiany tej stopki anteny bo moja szlak trafil a juz mam zakupiony nadajnik gps i jakis kabel ale wczoraj zdjeolem slupek i niestey kostka cla w rdzy.
Jutro z rana jade do ASO finskiego forda w tej sprawie w sprawie stopki i kabla i tu mam problem bo niewiem co mam kupic. Jaki Ty masz kabel polacznieowy antene gps i stopke antenowa na dachu bo sa dwa kable zdwoma ronzymi koncowkami to niewiem jaka Ci stopke polecac ja bede chyba bral taka

Czy mozesz mi pomoc z doborem okablowania do tej anteny gps i anteny na dachu az do radia bo sie troche gupie w tych kablach niewiem co wybrac.

Stopke z powyzszego linku chyba bys spokojnie mogl zalozyc bo jest ona dedykowana wlasnie do zestawu z nowa natena gps
Ja kupiłem zewnetrzną antenę do GPS z wtykiem typu fakra bodajże. Koszt około 50 zł i wpiolem z tyłu do radia z nawigacją (mam NX) kabli nie zmieniałem bo antena którą kupiłem ma swój kabel z wtykiem .tej do radia FM jeszcze nie robiłem .dzisiaj wykręcilem stopkę wyczyscilem i dałem wazeliny technicznej. Ale będę chciał ją zmienić bo jest z zewnątrz mocno sfatygowana.
malatxxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem