Cytat:
|
Dlatego ja kupuje preparat do klimy ktory otwierasz w odpalonym aucie z odpalona klima.
Ladnie zmienia zapach i wystarcza na kilka miesiecy kosztuje grosze.
Polecam antitobacco lub lawenda
|
A jakiego konkretnie preparatu używasz i używasz go z włączoną klimą?
W piątek byłem u znajomego w ASO Forda. Okazało się, że już spotkali się z dokładnie takim problemem i wszelkie ozonowanie itd. nie pomagało w MK5. Z problemem, bo ciężkich bolączkach się podobno uporali, ale skasowali klienta za usługę 800 zł...
1. Pan mechanik od spodu auta udrożnił metalowym prętem lub czymś podobnym odpływ skroplin tak na wszelki wypadek, bo nie miał pewności czy jest zapchany
2. Wymienił oczywiście filtr kabinowy
3. Przed wymianą filtra spryskał pianką parownik, który znajduję się po lewej stronie miejsca na filtr kabinowy. Pewności jeszcze nie mam, ale trzeba odkręcić (element na zdjęciu) i zobaczymy filtra kabinowy
Jakby ktoś miał możliwość sprawdzenia w ETISIE lub gdziekolwiek indziej czy to właśnie ten element trzeba odkręcić to byłbym bardzo wdzięczny, bo owy mechanik pojechał na urlop i nie mam jak go zapytać o to.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.