Temat: [S-MAX 2006-2015] Konwerter Hi-Lo fabryczne radio
View Single Post
Stary 31-07-2017, 17:39   #4
lubelskikoksu
ford::amateur

Model: S-Max
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Konwerter Hi-Lo fabryczne radio

Cytat:
Napisał SLIWKA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odłacz glośniki w które jest wpięty adapter sprawdz prace adaptera bez dodakowego obciązenia wyjścia na głośniki.
Dzięki za radę! Sprawdziłem i jednak przy wypiętych tylnych głośnikach załącza się ten konwerter Hollywood bez przejścia wzmacniacza w tryb protect. Ten drugi działa bez zarzutu. Natomiast okazało się, że winowajcą jest głośnik, który okazał się spalony. Chwile pograł i bez większego "huku" przepalił się. Czy winą mogło być za małe napięcie przekazywane przez konwerter w skutek większego poboru przez niefabryczne tylne głośniki? Teoretycznie jest to tylko sygnał, a wzmacniacz jest dobrany z lekkim zapasem.

Cytat:
Napisał wilczak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyprowadź sygnał lowlevel z radia..
Masz jakiś tutorial czy pisać bezpośrednio do rumunn95?

Mam jeszcze takie pytanie o przewód remote. U siebie podłączyłem pod przewód od sterowania anteny w kostce ISO, natomiast tam otrzymuję napięcie dopiero po zapłonie, a nie udało mi się zlokalizować przewodu który dawałby napięcie po pierwszym przekręceniu kluczyka. Próbowałem też podłączyć do wyjść radiowych (12v acc/sterowanie wzmacniaczem), ale bezskutecznie.

Ostatnio edytowane przez lubelskikoksu ; 31-07-2017 o 17:43
lubelskikoksu jest offline   Odpowiedź z Cytatem