Witam ponownie,
Mam okazje kupic Forda Focusa z 2012 roku z automatyczna skrzynia CVT, motorem 2.0 (161KM) i przebiegiem 65k km.
Chcialem sie dowiedziec jak z trwaloscia tej skrzyni. Czy jest ona mocno awaryjna?
Z tego co wyczytalem w internecie to wszystkie skrzynie CVT ktorych nie oszczedzano, moga wyzionac ducha juz po 100k km a tak na prawde nie mam mozliwosci sprawdzenia historii tego auta - nie jest to pierwszy wlasciciel wiec rownie dobrze wlascicielem mogl byc 21 letni lepek ktory pilowal skrzynie do czerwonosci.
Ubezpieczenie na samochod ktore moge kupic, zawierac bedzie rowniez ubezpieczenie silnika oraz skrzyni biegow do momentu osiagniecia 120k km badz 12 lat, jednak nie chcialbym kupic samochodu w ktorym skrzynia rozleci sie w najmniej odpowiednim momencie po pol roku od zakupu.
Czy sa jakies sposoby by sprawdzic kondycje skrzyni CVT nie udajac sie do serwisu? Jezeli nie, to czy kazdy jeden mechanik bedzie w stanie mi pomoc czy musze umowic sie na wizyte w ASO?
Cena za te auto jest na prawde okazyjna - auta w tej wersji wyposazenia, w takim wieku i z takim przebiegiem kosztuja srednio 50% wiecej a sprzedawca nie jest osoba prywatna tylko handlarzem tak wiec zapala sie w mojej glowie czerwona lampka ostrzegawcza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z gory dzieki za pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.