Cytat:
|
Jeżeli zwiększysz moc, to chyba po to, aby ją wykorzystywać? Więc będzie palił na pewno więcej. Bo większa moc nie bierze się przecież z powietrza, tylko z większej dawki wtrysku.
|
Tak sobie kombinowałem, że przy silniku 100KM trzeba będzie gnieść gaz żeby się żwawo pozbierał, więc i dawka paliwa większa. Stąd pomysł oszczędzania przy 155KM. W Mondeo mam przestawione z 203 na 240 i spalanie się nie zwiększyło, choć pewnie też nie spadło. Niemniej masz racje i zostawię jak jest.
Co do poszukiwań, widziałeś kilka moich wpisów z ostatnich miesięcy i jak sam się przekonałem znalezienie kilkuletniego Transita z prawdziwymi kilometrami to jak trafienie w Totka. Niestety 100% handlarzy (w moim przypadku) nie pisało prawdy o przebiegu, wypadkowości, a nawet roku produkcji co dla mnie jest bardzo istotne, gdyż zleceniodawca zastrzega sobie wiek samochodu którym wykonuje usługi. Po przejechaniu setek kilometrów skupiłem się wyłącznie na samochodach demo z silnikami 2,2 bez mocznika. Wczoraj w drodze powrotnej z trasy wstąpiłem w Katowicach do Forda i... stał piękny Custom, dobrze wyposażony, a nawet zarejestrowany na blachach z mojego powiatu... jak pisałem zaliczka zostawiona, załatwiam resztę i za tydzień już będę śmigał.
p.s.
Mojego starego L1H1 sprzedałem pierwszemu klientowi, który przyszedł oglądać. Jak sam powiedział woli pewne 310kkm i zobaczyć faktury z napraw do tego FV23%, niż perełki z podawanym "stanem licznika" a nie przebiegiem na fakturę marża, albo netto + VAT od faktury.