View Single Post
Stary 01-08-2017, 11:17   #1083
boruch13
ford::average

Imię: boruch
Model: Mondeo
Silnik: EB 2.0 203KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli zwiększysz moc, to chyba po to, aby ją wykorzystywać? Więc będzie palił na pewno więcej. Bo większa moc nie bierze się przecież z powietrza, tylko z większej dawki wtrysku.
Tak sobie kombinowałem, że przy silniku 100KM trzeba będzie gnieść gaz żeby się żwawo pozbierał, więc i dawka paliwa większa. Stąd pomysł oszczędzania przy 155KM. W Mondeo mam przestawione z 203 na 240 i spalanie się nie zwiększyło, choć pewnie też nie spadło. Niemniej masz racje i zostawię jak jest.
Co do poszukiwań, widziałeś kilka moich wpisów z ostatnich miesięcy i jak sam się przekonałem znalezienie kilkuletniego Transita z prawdziwymi kilometrami to jak trafienie w Totka. Niestety 100% handlarzy (w moim przypadku) nie pisało prawdy o przebiegu, wypadkowości, a nawet roku produkcji co dla mnie jest bardzo istotne, gdyż zleceniodawca zastrzega sobie wiek samochodu którym wykonuje usługi. Po przejechaniu setek kilometrów skupiłem się wyłącznie na samochodach demo z silnikami 2,2 bez mocznika. Wczoraj w drodze powrotnej z trasy wstąpiłem w Katowicach do Forda i... stał piękny Custom, dobrze wyposażony, a nawet zarejestrowany na blachach z mojego powiatu... jak pisałem zaliczka zostawiona, załatwiam resztę i za tydzień już będę śmigał.
p.s.
Mojego starego L1H1 sprzedałem pierwszemu klientowi, który przyszedł oglądać. Jak sam powiedział woli pewne 310kkm i zobaczyć faktury z napraw do tego FV23%, niż perełki z podawanym "stanem licznika" a nie przebiegiem na fakturę marża, albo netto + VAT od faktury.
boruch13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem