Cześć,
niestety i ja padłem ofiarą uporczywego komunikatu usterki przedniego oświetlenia. Pierwszy raz pojawił się w zeszłym roku po wymianie chłodnicy klimatyzacji - konieczny był demontaż prawej lampy. Styki były zaśniedziałe, więc oczyszczono je, przemyto odpowiednim preparatem i problem z głowy. W tym roku auto było na przeglądzie klimy, bo w jednym miejscu była nieszczelność. Mechanik znowu zdemontował prawą przednią lampę i komunikat wrócił i tym razem czyszczenie styków w lampie oraz kostce nie pomaga...
Auto (Mondeo mk IV przedliftowe) ma ksenony i doświetlanie zakrętów dodatkowym halogenem. Mam podejrzenie, że być może tym razem urwały się jakieś piny, bo jak zajrzałem do gniazdka lampy to jest 6 dużych styków - to prawidłowa ilość? Ile lampa w takiej wersji oświetlenia powinna mieć?
Z obserwacji takich na tyle co udało się przeprowadzić to nie widzę, by reflektory się poziomowały zaraz po uruchomieniu. Dodam też, jak gdzieś ktoś wcześniej pisał, że auto ma aktywowany skandynawski tryb oświetlenia (o czym nawet nie wiedziałem, że to tak się nazywa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Poziomowania nie ma jednak bez względu na położenie włącznika świateł.