View Single Post
Stary 05-08-2017, 10:41   #34
yatzek.tm
ford::average

Imię: Jacek
Model: Transit Euroline
Silnik: 2.0 TDCi 125KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Spanie w aucie - wypady za miasto.

Sajmonista, gratuluję uporu i fascynacji spaniem w aucie. Też tak mam, ale powiem Ci, ze jako były kierowca TIRa z jednej strony bardzo lubię takie klimaty, a z drugiej cenię sobie wygodę, przynajmniej minimalną.
Bardzo fajnym autem jest Peugeot 406 kombi, w którym po złożeniu kanapy masz płaskie 2m przestrzeni. W mondeo kombi, które pożyczałem kiedyś od kumpla stosowałem materac dmuchany i dawał radę. Materac dmuchałem pompką na 12V kupioną w Biedronce za jakieś grosze. Po minucie był nadmuchany, rano podłączałem pompkę odwrotnie i wysysała powietrze tak, że materac po złożeniu zajmował b mało miejsca. Polecam takie rozwiązanie.
Teraz przyszedł czas na Transita Euroline z ogrzewaniem postojowym i już jest duuuużo lepiej. Właśnie pierwsze noce w nim mam już za sobą.
Przeglądaj strony kamperowców i off-roadowców, oni mają dużo fajnych pomysłów na to, jak wykorzystać auto nie tylko do jazdy.