Temat: [Focus 2004-2008] Alternator, prąd ładowania
View Single Post
Stary 07-08-2017, 11:06   #46
marianciu
ford::beginner

Imię: Marianciu
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI 66kW
Rocznik: 2005
Domyślnie Od czasu do czasu włącza się kontrolka ładowania

Cześć

Walczę od kilku tygodni z ładowanie w samochodzie. Problem polega na tym, że pojawia mi się ikonka ładowania na desce oraz w tym czasie spada napięcie do 13,6 V. Normalnie mam ładowanie 14,3V.

Przez to, że usterka nie występuje permanentnie, mam problem z mechanikami, żaden nie widzi problemu i zaczyna się bardziej macanie a nie naprawianie.

Po wymianie przewodów które były przetarte i czyszczeniu instalacji problem dalej występuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Ja sugeruje, że jest uszkodzony mostek diodowy (diagnoza na podstawie internetu), mechanik teraz strzela w regulator napięcia.

Więc już chcąc mieć naprawione auto, zgadzam się na wszystko co mówi elektryk, ale okazało się żeby kupić regulator napięcia, muszę znać model alternator lub jakieś numery jego (tak mi powiedzieli w sklepie).

Czy ktoś wie czy w tym samochodzie występowało rzeczywiście kilka rodzajów alternatorów czy jest jeden? Jeśli tak, to może się ktoś podzielić informacją jakie?

Z góry dzięki

Ostatnio edytowane przez marianciu ; 07-08-2017 o 21:32
marianciu jest offline   Odpowiedź z Cytatem