Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)
Dziekuje bardzo za te uwage, tak wlasnie chcialem zrobic ale tu prawie wszyscy na wakacjach teraz i trudno sie umowic na naprawe czegokolwiek, na wizyte w garazu czekalem tydzien i jak sie dowiedzialem od nich ze to wtryski to jakos wyprswadowali mi pomysl czyszczenia egr... Chcialbym przejechac 15000 km mam nadzieje ze to nie jest glupi pomysl udac sie w trase a mechanic tu powiedzial mi ze moge. W moim modelu egr jest z tylu silnika z nie najlatwiejszym dostepem do tego zaworu, ja nie jestem mechanikiem i troche obawiam sie w tym grzebac sam ale wlasnie odebralem plakietke do zablokowania egr. i tyle to chyba udaloby mi sia zrobic bez niczyjej pomocy bo wyglada na to ze wystarczy poluzowac dwie sruby na egr, wsunac ta zaslepiajaca rure plytke i dokrecic te sruby.
Czy zakladajac ze to egr powoduje problem to czy zablokowany egr moglby usunac awarie tak jak jego wyczyszczenie lub wymiana? Czy do bezpiecznego weliminowania egr z systemu wystarczy zalozenie plakietki ktora odetnie doplyw spalin czy trzeba tez zablokowac kulka rure gumowa ktora dochodzi do egr?
|