Witam, poniżej zamieszczam logi z forscana- pokazuje 3 błędy ale nie wiem który może być następstwem czego ponieważ wszystkie 3 elementy są od siebie zależne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (nie jestem specem) - nie wiem czy problemem jest DPF, czujnik różnicy ciśnień czy egr? Więc potrzebuje pomocy od czego zacząć ... Po statycznej próbie wypalania DPF ciśnienie przy 3k obrotów w PID DP_DPF wynosiło ok 21 kPa - w spoczynku 1kPa, przy bardzo dynamicznej jeździe i mocnym żyłowaniu dochodziło do 76. W zakresie 1-2 k obrotów przy wolnym nie dynamicznym przyspieszaniu delikatnie sie "dławi". Poziom oleju wzrasta chociaż nie jakoś drastycznie spalanie mam potworne .. 9,4
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dwa razy miałem tak że po piłowaniu - ponad 3,5 k komputer chyba przechodził w tryb awaryjny chociaż żadna kontrolka tego nie pokazała - jechał jakby bez turbo do czasu wyłączenia i ponownego uruchomienia silnika.
Ktoś coś? Będę wdzięczny za wszelkie rady.