Opinia użytkowników
Witam serdecznie. Chciałbym się poradzić innych użytkowników c max’ów. Sytuacja jest następująca:
Posiadam Forda Focusa C-Maxa. 2004 r tdci 4 lata. Nastał moment, kiedy muszę zadecydować, czy zmieniać samochód, czy wsadzić w niego trochę gotówki i jeździć „do zdechu”.
Silnik: po wymianie uszczelek, silnik robi się mokry i dalej olej nie wycieka, turbina – regenerowana w listopadzie (1500zł), w trakcie jazdy wyłącza mi się, strzelam że do wymiany jakiś czujnik. Przebieg 263tys. Z pod silnika wycieka mi paliwo. Ciężko stwierdzić jaka jest tego przyczyna. Na rozrządzie zrobione ok 75 tys, wiec powoli muszę szykować się na wymianę. Poza tym silnik jest ok. Zawieszenie – do wymiany jeden amortyzator oraz końcówka drążka. Wiem, bo dziś byłem na przeglądzie. Blacharka – rdza na drzwiach, poza tym do roboty obydwa zderzaki. Klimatyzacja działa ok, napełniona, wymieniony filtr.
Czy opłaca się robić generalny remont, jakie awarie mogą mnie czekać w najbliższym czasie. Czy lepiej sprzedać go za parę groszy i kupić coś innego.
|