Przede wszystkim znaleźć jakiegoś rozsądnego mechanika, który oceni stan tego auta.
Cytat:
|
Silnik: po wymianie uszczelek, silnik robi się mokry i dalej olej nie wycieka
|
Gdzie się robi mokry? Których uszczelek? Zrób jakieś zdjęcia, żeby wiadomo było o co chodzi. Zakładam, że o uszczelkę pokrywy zaworów albo co też prawdopodobne łączenie górnej pokrywy zaworów, tej która trzyma wałki z dolną - jeśli tak to uszczelnienie tego to kupa roboty i zostaw to na czas kiedy będziesz wymieniać rozrząd.
Cytat:
|
turbina – regenerowana w listopadzie (1500zł), w trakcie jazdy wyłącza mi się
|
To nietypowe. Masz 109 czy 90KM? Zmienna czy stała geometria? Co rozumieć przez to, żę się wyłącza?
Cytat:
|
Z pod silnika wycieka mi paliwo.
|
To jeszcze bardziej nietypowe. Jesteś pewien, że jest to paliwo? W którym miejscu niby wycieka? Paliwo od strony silnika może wyciekać tylko z przewodów paliwowych/filtra/pompy/wtrysków bo nigdzie indziej go nie ma.
O ile prawdziwy, to za 9tys na auto z niższym bym nie liczył (rzeczywistym, bo do zegarów wszystko można wpisać).
Cytat:
|
Na rozrządzie zrobione ok 75 tys, wiec powoli muszę szykować się na wymianę.
|
Jeżeli ostatnio był wymieniany kompletny z pompą wody, to 150kkm spokojnie można na nim przelecieć bez strachu.
Cytat:
|
Zawieszenie – do wymiany jeden amortyzator oraz końcówka drążka.
|
Chciałeś powiedzieć dwa amotryzatory (bo tego NIGDY nie powinno wymieniać się pojedynczo) i dwie końcówki - bo druga zapewne jest tylko w nieco gorszym stanie.
Cytat:
|
Blacharka – rdza na drzwiach, poza tym do roboty obydwa zderzaki.
|
Zderzak ciężko nazwać blacharką od lat 90-tych poprzedniego wieku. Drzwi pewnie taniej kupisz niepordzewiałe z innego niż te naprawisz. Gdzie rdzewieją?
Cytat:
|
Czy opłaca się robić generalny remont
|
Przecież mówisz, że silnik OK, co chcesz remontować generalnie?
Cytat:
|
jakie awarie mogą mnie czekać w najbliższym czasie
|
To do wróżbity Macieja pytanie. Każda albo żadna, zależy od Twojego "współczynnika pH".