Temat: [Mondeo 2014- ] ogromne spalanie w nowym aucie 2.0EB
View Single Post
Stary 07-08-2017, 19:31   #34
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: ogromne spalanie w nowym aucie

Opcji jest kilka:

Zabierz auto na hamownię i skonsultuj wyniki z kimś, przez kogo ręce trochę tych motorów przeszło @heko na przykład.

Zapakuj gościowi GPS trackera do bagażnika albo zamontuj tacho i będziesz już wtedy dokładnie wiedział jak jeździ.

Kup jakiegoś ELMa na BT (50PLN), podepnij do auta, skonfiguruj Torque do logowania kilku parametrów, nie mam turbo benzyny, także pełnej listy Ci nie podam, ale ciśnienie doładowania, obroty silnika, coś związanego z ciśnieniem paliwa i dawkami wtrysku oraz prędkość auta i każ pracownikowi z tym jeździć (polecenie służbowe). Może się okazać, że od samego tego spalanie Ci spadnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

7l/100km więcej to jest jakieś 300PLN / 1000km. Czyli już "straciłeś" 450PLN (bez VAT trochę mniej). Zacznij działać - każdy ze sposobów powyżej jest tańszy.

Co do "lekkiej nogi" - ja bym się tak mocno tego nie trzymał. GPS logger/DVR/tacho rozwieją wątpliwości.

A tak na poważnie - to na co było kupować 2.0eB, skoro na wahę szkoda? 1.5eB spokojnie to auto ciągnie.

To są automaty czy manuale?
W 2.0eB nowym jest hydrokinetyk, który jednak więcej niż PowerShift i manual pali.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem