Uszkodzony Viaken ELM327 v3
Witam potrzebuje szybkiej a nawet bardzo szybkiej porady.
Posiadam kabelek oryginalny viaken v3, działał pięknie do dziś. Dziś robiłem serwis w Fiescie mk7 2013r i sam zaproponowałem właścicielowi że w tym aucie można dołożyć kilka bajerów (robiłem to w dwóch focusach mk3). Aktywowałem anty napad, komputer pokładowy i HSA, wszystko poszło normalnie, odłączyłem kabelek żeby zobaczyć czy wszystko gra. Wszystko działało tylko świeciły sie błędy od ABS i trakcji, podłączam kabelek żeby zrobić adaptacje ABS a ty pupa, focccus ani forscan nie widzą interfejsu.
Kombinowałem na wszelkie sposoby i nic. W menadżerze urządzań kabel sie pokazuje lecz w forscanie już nie..... Co mam robić odsyłać odrazu kabel do viakena ????
Nie chce nic mówić o właścicielu który mało mi oczu nie wydrapał bo na desce świeci abs, kontrola trakcji i czerwony wykrzyknik. Mocno zależy mi na czasie. Auto nie jest udupione, problem leży w kablu. Sprawdzałem na lapku przenośnym z którym jeżdżę na wyjazdy jak i na stacjonarnym w garażu, podłączałem 3 auta i w każdym to samo, komputer widzi port i kabel ale program nie widzi interfejsu.
Ostatnio edytowane przez SRS ; 10-08-2017 o 19:42
Powód: wulgaryzm w tytule - następnym razem poleci kolorowa kartka
|