View Single Post
Stary 12-08-2017, 11:34   #69
mnx
ford::amateur

Imię: Dominik
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6 Duratec
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Czy przy silniku 1.6 16V powinna być osłona silnika??

Cytat:
Napisał dorsiu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli masz teraz ładny kawałek plastiku i śruby do niego za 100 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Może ktoś chętny na forum będzie, żeby odkupić od ciebie. Swoją drogą, możesz się cieszyć, zyskałeś dodatkowe 15 koni w gratisie.
P.S. Jeśli nie wyszło ci z górną osłoną silnika, proponowałbym wymianę dysz spryskiwaczy na te z Focusa Mk3 lub wariant droższy, założenie maty wygłuszającej pod maską, jeśli chodziło ci o zatrzymanie wlewania się wody do silnika i dołków świec zapłonowych przez spryskiwacze.
P.S. 2 Na te kuny w aucie może warto założyć dolną osłonę silnika ze spinkami, tu już nie można się pomylić, bo pasują i do wersji benzynowych i do diesli.
Na szczęście najpierw wolałem spytać się was na forum o tą pokrywę dzięki czemu nie wydałem niepotrzebnie pieniędzy.
Na szczęście spryskiwacze działają prawidłowo chodź widać że za Niemca było coś tam wymieniane.
Niestety moim problemem są zwierzęta przegryzające kable WN. Dzięki za podpowiedź z tą dolną osłoną, to chyba teraz jedyna moja linia obrony przed gryzoniami.
Pozdrawiam
mnx jest offline   Odpowiedź z Cytatem