Temat: [S-MAX 2006-2015] Silnik 2.0 145 KM - wady? zalety?
View Single Post
Stary 12-08-2017, 13:31   #23
piotrekrsl
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 PB +LPG
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Silnik 2.0 145 KM - wady? zalety?

a ja mam taki silnik i jestem zadowolony. Oczywiście autem nie jeżdże 180 na h bo wożę dwójkę dzieci - jeżdżę normalnie. Mam gaz w bagażniku - owszem zabiera miejsce jednakże bagażnik smaxa jest tak duży że nie mam najmniejszego problemu z bagażami jadąc z rodziną nad morze. Moj bierze jakies 0,2 0,3 na 1200 km. Auto jest żwawe - wczesniej jezdzilem rowniez primerą 2.0 140km z 6 biegami. Rzeczywiście przesiadając się na 5 biegów trochę 6 brakuje ale można sie przyzwyczaić. Ktoś inny może powiedzieć że 6 biegów to za dużo machania rękąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Auto jak na swoją wagę i ten silnik porusza się żwawo - nie można powiedzieć złego słowa. Pali 11,1l gazu. Luzy zaworowe sprawdzane- bez problemowo - a na gazie juz ma 60tkm. Aktualny stan 191 tysięcy. Polecam jak najbardziej. Auto komfortowe z bdb zawieszeniem, wspaniale się prowadzi. Całe życie jeździłem japońcami - przesiadlem sięna smaxa gdyż w tym segmencie nie było innego wyboru. Mazda 5 rdzewieje na potęgę, inne minivany dla mnie nie wchodziły w grę, jestem bardzo zadowolony. Jeśli miałbym wskazać minus to na pewno trzeba sprawdzać częsciej olej gdyż podziałka odpowiada chyba za 0,6 l oleju. W innych autach nawet za 2 litry.....

Ostatnio edytowane przez piotrekrsl ; 12-08-2017 o 13:43
piotrekrsl jest offline   Odpowiedź z Cytatem