Temat: [Mondeo 2007-2014] Demontaż schowka na okulary
View Single Post
Stary 12-08-2017, 14:12   #15
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Demontaż schowka na okulary

Podłączę się do tematu. Przyszły weekend zarezerwowałem sobie na montaż zestawu BT/VC. O ile z demontażem radia powinienem sobie poradzić ponieważ są nawet filmy na YT jak to zrobić o tyle ze schowkiem na okulary jest już większy problem. Mondeo mkIV, wersja po FL. Z tego co udało mi się zaobserwować na różnych zdjęciach, schowek składa się z 2 części. Pierwsza, główna czyli cała ramka wraz z samym schowkiem, druga część (podejrzewam że wyjmowana) gdzie siedzą między innymi czujniki od alarmu oraz mikrofon. I wyjęcie tej drugiej części mnie interesuje najbardziej ponieważ mając ją zdemontowaną, sądzę że nie będzie konieczności demontażu całego schowka. Ponieważ nie widzę tam żadnych śrub wnioskuję że element ten trzyma się na jakichś zatrzaskach. Czy możecie mi poradzić, gdzie czym i jak podważyć żeby nic nie połamać. Nie chciał bym narobić sobie dodatkowych kosztów a plastik wygląda na dość kruchy.

Chodzi mi dokładnie o zdemontowanie elementu którego brakuje na poniższym zdjęciu:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez dizel1982 ; 12-08-2017 o 14:14
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem