Temat: [Mondeo 2007-2014] Stuki w duratec czyżby Rozrząd
View Single Post
Stary 19-08-2017, 14:48   #9
mariankowal
ford::amateur

Imię: Marian
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,0 DURATEC + LPG
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Stuki w duratec czyżby Rozrząd

Cytat:
Napisał Gregi86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wykrec swiece i sprawdz czy ktoras nie ma ciemnego, prawie czarnego nalotu
moje swiece z poprzedniego wymieniania ok 1rok temu
https://zapodaj.net/94210698da9fa.jpg.html
Cewek nie wymieniałem.

Cytat:
Napisał karloss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2. jak na wolnych klepie to może warot pomyśleć o sprawdzeniu luzu zaworowego (zależy jaki masz przebieg)
nalot wg licznika ok 160tys ale pewnie wiecej .
Klepie na wolnych najbardziej na zimnym silniku . To wiem ze przydało by sie sprawdzic luz zaworowy .
Cytat:
Napisał Gregi86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Za korekte odpowiada czujnik spalania stukowego wiec wypadanie zaplonu jest spalaniem stukowym
tez jakis czas temu gosciu magik podłaczał mi kompa i mowil ze nie ma spalania stukowego .
Cytat:
Napisał karloss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja nie twierdzę, że to ta sama przypadłość, ale spalanie stukowe ma inny dźwięk i występuje pod dużym obciążeniem silnika.
tak sam dzwiek rowniez czasem wystepuje jak chce cofnąc gdzies pod jakies miejsce parkingowe

a czy ten silnik na filmie za bardzo sie nie rusza. Wiadomo ma pracowac.
mariankowal jest offline   Odpowiedź z Cytatem