Cytat:
|
Coś mi się wydaje,że te piny na radiu w quadlocku (AUX L i P) są obsadzone wtedy gdy jest wyjście AUX i/lub wtyczka modułu BT/VC.
Uproszczony schemat jak to powinno wyglądać:
|
U mnie AUX jest. Właśnie mam ten schemat i próbuję sobie powoli ogarnąć całą instalację. Więc opiszę jak ja to rozumiem (mam nadzieję że opis przyda się też komuś na przyszłość) a Wy mnie poprawcie jeśli coś naknociłem. Kupiłem od kolegi
@
artur1970
wiązkę mikrofonu zakończoną 3 pinami męskimi. Piny jak rozumiem muszę wsadzić do kostki łączącej wiązkę podsufitki z wiązką kokpitu. Następnie z drugiej strony tej kostki, muszę dorobić sobie instalację z kabla ekranowanego, 3 żyłowego gdzie jeden kabel to uziemienie a pozostałe dwa wpinam do kostki modułu BT/VC do pinów 3 oraz 4.
Idziemy dalej. Następnie pin 5 łączę z pinem o oznaczeniu AUX L zaś pin 6 z pinem AUX R w wiązce radia. Tu pojawia się pytanie, czy w pinach AUX R i L w kostce radia mam już jakieś kable czy powinny być puste?
Dalej: pin 14 z pinem CANH, pin 15 z pinem CANL, pin 33 oraz 34 z GND (tu nie wiem czemu ale w mojej kostce jest tylko pin 33, brakuje 34 ale kostka jest fabryczna więc rozumiem że tam ma być), identyczna sytuacja z pinami 17 oraz 18 które łączę z pinem BATT, u mnie nie ma pinu 17 ale tak było i rozumiem że jest nie potrzebny. Pytanie do tej części opisu: czy w tych pinach (GND, CANL, CANH, BATT) w kostce radia powinny być już jakieś przewody czy będzie pusto?
Ostatnie piny jakie nam zostały to pin 37, 38 oraz 19 które łączą się z gniazdem AUX. Tu moje pytanie, w którym miejscu powinienem dokonać połączenia? Muszę rozpruwać tunel środkowy i ciągnąć wiązkę aż do gniazda AUX czy może mam gdzieś ten kabelek przy wiązce radia i mogę się tam podłączyć?
To chyba z grubsza na tyle. Może jutro jak dam radę czasowo to przeciągnę sobie wiązkę sufitową do kostki łączącej wiązki i podepnę mikrofon. Resztę muszę sobie ogarnąć na sucho i pozarabiać piny na wiązce idącej do kostki BT/VC ponieważ nie będę lutował wystających kabli tylko zakupiłem oryginalne puste piny wiązki modułu BT. Tanie nie były bo musiałem wziąć aż 50 sztuk po 1zł sztuka także gdyby ktoś chciał to mogę odsprzedać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..