Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 19-08-2017, 22:09   #4097
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał wrzoch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak przetniesz kabel na pół to masz dwa kable. Jak przetniesz 3-żyłowy to masz ile?
Ok, czyli poczekaj bo chyba już łapię. Obecnie od gniazda AUX do radia idzie 3 żyłowy przewód. Przecinam go na pół, część idącą do gniazda łączę z pinami 19, 37 oraz 38 z wtyczki modułu BT, natomiast część idącą do radia łączę z pinami 5 i 6? Ale co mi to nie pasuje dalej bo wtedy do złącza BT podłączę 2 kable a mam jeszcze jeden od AUX bo skoro rozciąłem 3 żyłowy kabel na pół i wykorzystam z niego dwie żyły to jedna jest wolna a w schemacie nie widzę żeby ją gdzieś podłączyć.

---EDIT----
A nieee, przepraszam, mój błąd, nie zauważyłem pinu 23. Jest ok. Czyli reasumując, kabel od AUX rozcinam na pół 3 żyły idące od gniazda łączę z pinami 19, 37, 38 natomiast 3 żyły idące do radia łączę z pinami 5, 6 i 23. Podpowiedzcie proszę, gdzie najlepiej dokonać cięcia przewodu? Pytam ze względu na ekranowanie. Wydaje mi się że najlepszym miejscem będzie gdzieś przy kostce radia bo nie chcę ciąć w miejscu gdzie są te żyły obudowane ekranem bo później tego nie odtworzę i chyba lepiej ciąć w miejscu gdzie kończy się ekran i widać "gołe" żyły.

Ostatnio edytowane przez dizel1982 ; 19-08-2017 o 22:45
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem