View Single Post
Stary 20-08-2017, 08:32   #10
Tvvardy
ford::professional

Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
Domyślnie Odp: Kupno telewizora....

Gdzie nie pójdziesz to i tak Ci będą wciskać Szajsunga. LG są produkowane w Polsce. Szajsung na Słowacji lub Węgrzech. Producentami matryc i tak są głównie Koreańczycy i Tajwan. Najważniejszy jest procesor, który obsłuży taką matrycę i czy chcesz TV z wodotryskami: Smarty, Internety lub inne mało używane funkcje. Ja poleciłbym coś z LG niektóre niższe modele miewają zablokowane funkcje które są dostępne w wyższych modelach, wchodziło się w menu serwisowe zmiana jednej pozycji i już np odtwarza dvixy. Mam już ładnych kilka lat plazmę LG i śmiga bez problemu na razie nie zamienię na żadnego LCD, LED-a bo jeszcze długo nic nie dorówna plazmie, mimo, że ma też swoje wady. OLED już pomału dorównuje ale ma też wadę plazm(pobór prądu). Wadą LCD było to, że czarny kolor świecił bo ważna w TV jest czerń. Drugi TV w domu to Sharp bez wodotrysków, jak powiedziałem, że chce Sharpa to gościu oczywiście wciskał Szajsunga krytykując Sharpa.
Do wybory masz Szajsung, LG, Philips, Panasonic, Sharp może jeszcze Toshiba, Thomson, Hitachi, TCL albo Manta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Tvvardy ; 20-08-2017 o 09:22
Tvvardy jest offline   Odpowiedź z Cytatem