View Single Post
Stary 20-08-2017, 11:44   #15
Goora
ford::average

Imię: Adam
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Kupno telewizora....

No nie wiem, czy nastawiał bym się na 4k. Fakt, różnica podobna jak pomiędzy SD a HD, ale HD do tej pory nie jest nawet standardem, a co dopiero 4k. To HD, które jest na platformach to nawet nie jest prawdziwe HD to co dopiero 4k.

4k czy HDR (bo to obecnie flagowe bajery wciskane klientom) to nic innego jak nowy "ficzer", który trzeba wymyśleć, żeby sprzedać nowe produkty.

Tak jak było 3D. Mam w swoim LG i dla mnie do domowego użytku, do obejrzenia filmu od czasu do czasu w tej technologii, jest super. Ale co z tego jak ciężko już takie filmy znaleźć, a kanału w TV nie ma żadnego. To samo wróżę 4k.

Także na bajery bym się nie nastawiał. Najważniejsza jakość matrycy, jasność, poziom czerni i inne parametry ją opisujące. Reszta to tylko marketingowe haczyki na złapanie leszcza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sam osobiście mam LG 47". Kupiony 4 lata temu. Działa do tej pory.
Co do wielkości to od mojego siedzę 3m i jest akurat, ale to zawsze pojęcie względne. Gdyby był większy też bym pewnie nie narzekał, ale mniejszego bym nie chciał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No i nadal chyba nie napisałeś jaki jest budżet, bo to raczej najważniejsze. 49" można kupić za diametralnie różne pieniądze.