Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 21-08-2017, 21:09   #4132
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Uziemienie ekranu to Ty musisz zrobić łącząc ekran do masy auta.
Tak w ogóle to jak na mój gust wystarczą 2 żyły w ekranie ,gdzie ekran robi jako trzecia żyła GND.
I tak i nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Uziemienie musi być ale robić go nie muszę bo można spokojnie kupić kabel z uziemionym ekranem. Niestety potrzebne mi są 3 żyły ponieważ w oryginalnej kostce widzę że mam dwa przewody 3 żyłowe, jeden 2 żyłowy (oczywiście są to przewody ekranowane a ilość żył podaję bez uziemienia, dodatkowo dochodzi jeszcze jedna żyła w każdym z nich).

Jeszcze jedno pytanie mam. Czy ma ktoś może z Was rozpiskę i jest mi w stanie powiedzieć w których miejscach w tej szarej kostce łączącej wiązkę podsufitki z deską, siedzą piny od mikrofonu? Mam do wsadzenia 3. Przewód mam już z pinami od kolegi @artur1970 Wiem że można poprowadzić od razu do kostki modułu BT ale skoro mam już oryginalne piny to nie chcę ich ucinać tylko wsadzę je na swoje miejsce a z drugiej strony dorobię sobie 3 żyłowy przewód z pinami który puszczę do kostki BT. W tej szarej kostce mam wolne miejsce i gdyby były tylko 3 to nie miał bym problemów z wsadzeniem ale jest ich więcej niestety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. I jeszcze jedno pytanie, czy mogę tą kostkę bezpiecznie rozpiąć sobie czy aby to zrobić muszę odłączyć aku? Chcę ją rozpiąć bo chcę sprawdzić jakie są w niej piny żeńskie żeby je dokupić.
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem