Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 21-08-2017, 23:15   #4133
lukasz.pb
ford::beginner

Model: S-max
Silnik: 2.0 140KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Witam. Proszę o pomoc w ewentualnym montażu modułu bluetooth do focusa mk2 FL z 2009 r ( bez converse +)
W tej chwili posiadam radio CD 6000
http://www.talkford.com/community/up...1317762305.jpg
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wtyczki od radia wyglądają następującą:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W schowku odnalazłem następujące wtyczki

Dodatkowo znalazłem następującą wtyczkę ( pętle ) i nie mam pojęcia od czego ona jest 8M5T-19A442

W podsufitce nie ma kabli do podłączenia mikrofonu

Od niebieskiej wtyczki w schowku odchodzi z jej wiązki kabel i idzie w stronę słupka przy lusterku bocznym i tam przy lusterku jest wtyczka 16 pinowa i z niej wychodzi tylko 1 kabel który łączy się już na słupku wzdłuż przednich drzwi pasażera z innym kablem i w połowie drzwi skręcają ku podsufitce w kierunku oświetlenia zewnętrznego przy lusterku wstecznym,

Teraz moje pytania:

1. Czy w ogóle jest możliwość domontowania modułu
2. Jaki moduł powinienem dokupić ?
3. Jakie kable dodatkowo muszę mieć żeby bluetooth działała poprawnie ?
4. Czy wtyczka którą posiadam w schowku jest wystarczająca , czy potrzebne są dodatkowe kable ?
5. Skoro jest niebieska wtyczka do podłączenia modułu BT to czy powinno gdzies być wyprowadzona wtyczka do podłączenia mikrofonu ?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Ostatnio edytowane przez lukasz.pb ; 22-08-2017 o 12:16
lukasz.pb jest offline   Odpowiedź z Cytatem