Witam,
Mam problem z zewnętrznym prawym lusterkiem, którym przy cofaniu nieco zahaczyłem o słupek - uniosło się nieco i wykręciło w drugą stronę. Po ruszeniu do przodu wróciło na swoje miejsce. Zamykając auto, lusterko złożyło się normalnie, ale przy rozkładaniu już niestety obróciło się jakby do zewnątrz, w sumie do pozycji z foto 2. Jest teraz z każdym razem. Obecnie odłączyłem zasilanie do silniczka i lusterko mam w jednej pozycji, ale w końcu chcę się za to zabrać.
Lusterko rozebrałem do momentu widocznego na foto, próbowałem odkręcić tę dużą nakrętkę, ale wkrętakiem i młotkiem nie dałem rady. Gdy ruszam lusterkiem ręcznie, ewidentnie jakby przesunął się ten punkt, w którym powinno się blokować lusterko - w tej przekręconej pozycji teraz jest odczuwalny opór. Podobno jest tam jakiś trzpień, pierścień, które ustalają pozycję otwartego lusterka.
Czy ktoś wie może jak to skutecznie naprawić? Będę wdzięczny na pomoc.
Pozdrawiam,
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.