Odp: Uszkodzony Viaken ELM327 v3
Kabel przyszedł, teraz jestem pewny na 100% że plomba była naklejona a teraz jest zerwana..... ale jest to mało istotne.
Podłączyłem focusa mk3 zrobiłem kilka testów na forscanie, zwiększyłem prędkość w elmconfig do 2000000 i focccus pięknie się łączył z taką predkością, kilkanaście testów bez żadnej ingerencji w ustawienia i kabel działał bez zarzutów.
Podpoiłem fieste mk7, kilka testów forscanem i było ok, wykasowałem błędy lecz pozostała inicjalizacja ABS którą chciałem zrobić za pomocą Focccusa, pierwsze odpalenie Focccusa na fiescie i mogiła...... błąd łączenia, to samo co było wcześniej.
Wkur.. się strasznie a nawet okrutnie chyba z tym autem jest coś nie tak.. Wróciłem do focusa mk3 i spróbowałem zmniejszyć predkośc do oryginalnej czyli 38000 i o dziwo uzyskałem połaczenie lecz kabel nie działa już tak jak wcześniej. Focccus łaczy sie z predkościa do 1000000 a forscan przy max 125000 ale działa choć odrazu po naprawie przez serwis wszystko chodziło na 2000000.
Fiesta została ogarnięta przez inicjalizacje abs Forscanem, focccusa chyba już nigdy nie użyje.
Zostaje pytanie co stało sie z kablem po zwiekszeniu predkosci do 2mbit/s i dlaczego pracował na takiej prędkości a po samym odpaleniu focccusa nie chce juz pracować na takie prędkości
Ostatnio edytowane przez lukaszooo ; 24-08-2017 o 15:05
|