Hej,
sprawa wygląda tak że 1.8 TDCI (115 km, symbol: KKDA) ma DWA paski rozrządu.
Jeden górny (suchy, tradycyjny), drugi dolny (mokry, chodzi w oleju).
Ford zaleca pierwszą wymianę OBYDWU pasków przy 200 tys. km przebiegu.
Ten dolny pasek chodzi w tzw. kasecie:
https://ford.sklep.pl/product-pol-17...u-1562244.html
Ja wymieniłem obydwa paski przy 145 tys. Wyglądały ładnie. Mechanik powiedział, że spokojnie dojechałyby do 200 tys.
Rozrząd wymieniałem w ASO Forda w Świdnicy. Dostałem 2 lata gwarancji.
Wybrałem to ASO ponieważ swego czasu wygrywali rankingi ASO Forda w Polsce, a poza tym chcieli o połowę mniej kasy niż ASO we Wrocławiu.
Serwis Bosch'a we Wrocławiu zaproponował wymianę za 2300.
Za wymianę w ASO zapłaciłem około 2200 zł za wszystko.
Wymieniono:
-pasek górny
-napinacz
-uszczelki pokryw
-kasetę z dolnym paskiem
-uszczelkę pokrywy zaworów
Pompy wody się nie wymienia bo ona chodzi na pasku wielorowkowym.
Kasetę kupisz niestety tylko w oryginale, podobnie jak wiele innych części do tego Focusa ponieważ to bliźniaczy model do Volvo V50. A volvo jak wiadomo dba o to aby było mało części zamiennych.
Apropo wymiany to jestem typem upierdliwego klienta (złe doświadczenia z mechanikami) i czekałem na miejscu podczas wymiany. Sama wymiana jest znacznie bardziej skomplikowana niż w klasycznym 1.9 TDI dlatego nie zleciłbym tego zwykłemu warsztatowi.
Każdy mechanik da Ci 2 lata rękojmi (gwarancji) ale jak coś się posypie to nie od każdego te gwarancję wyegzekwujesz.
Polecam wymienić rozrząd w ASO Forda w małych miejscowościach.
Ceny za robociznę są dużo niższe niż w dużych miastach, a mimo to dostajesz oryginalne części + gwarancję producenta. Warunkiem utrzymania gwarancji jest wymiana oleju w ASO Forda. Oni muszą mieć pewność że zalewasz olej Fordowski ponieważ ten pasek chodzi w oleju i teoretycznie jak nalejesz zły olej to może to wpłynąć na żywotność paska.
Akurat na wymianę oleju i filtrów mają fajne promocje i wychodzi niewiele więcej jakbyś miał sam wymieniać (około 270 zł).
Pytałeś o paski Dayco > NIGDY ich nie zakładaj. Lubią pękać po 20-30 tys.
Zakłada się Contitech albo Gates.
Jeśli chodzi o układ paliwowy to jest to Siemens. Znajomy mechanik od tych układów zalecił mi lać zwykłego diesel'a ponieważ pompa CR ma lepsze smarowanie i dłużej podziała.
Te droższe paliwa są suche.
W modelach focusa II przez liftingiem stosowano kasetę z łańcuchem zamiast paska ale Ford i tak zalecał wymianę tego łańcucha przy 200 tys. km. przebiegu.
Focus MK2 przed liftingiem - pasek + łańcuch,
Focus MK2 po liftingu - pasek + pasek.