View Single Post
Stary 25-08-2017, 07:16   #1
Macekmacek
ford::amateur

Imię: Maciek
Model: Focus
Silnik: 1.5 150km
Rocznik: 2017
Domyślnie Nowy Focus 1.5 ecoboost 150KM sedan opinie silnik, bagażnik, cena

Cześć,
Piszę do Was z kilkoma pytaniami, ponieważ poważnie rozważam zakup Forda Focusa 1.5 ecoboost 150KM w nadwoziu sedan. Poniżej kilka pytań:

1. Co sądzicie o silniku 1.5 ecoboost 150KM. Przede wszystkim chodzi mi o jego awaryjność i spalanie. Czy osoby posiadające samochód wyposażony w tą jednostkę mają jakieś poważne problemy czy też wszystko jest ok i śmiało byście polecili ten silnik? Ile pali Wam ta jednostka przy łagodnej jeździe w mieście, a ile w trasie? Może ktoś przejechał już na nim kilkadziesiąt tysięcy km i zechciał by się podzielić swoją opinią?

2. Bagażnik. Wydaje mi się, że otwór bagażnika w sedanie jest dosyć mały i może być problem z włożeniem tam większych gabarytów jak torba podróżna czy wózek dla dziecka. Ktoś może podróżuje tym autem z małym dzieckiem?

3. Tylna kanapa. Tutaj pytanie czy na wasze głowy też tam brakuje miejsca (mam 183cm i głową trę o podsufitkę)? Czy ilość miejsca na głowę na tylnej kanapie w każdej wersji nadwozia jest taka sama?

4. Na razie odwiedziłem dwóch dealerów i cena jaką zaproponowano mi za Focusa 1.5 ecoboost 150KM w wersji titanium z poniższym wyposażeniem dodatkowym to 75 000zł brutto (z „niedużą” opcją dalszej negocjacji ceny):
- Door Edge Protector
- Kamera cofania
- Lakier specjalny
- Pakiet Winter 2 (podgrzewane fotele przód i kierownica)
- Pakiet Drive Assistance 3 (czujniki parkowania przód/tył i jakieś dodatki do elektryki)
Co myślicie o takiej propozycji?
Macekmacek jest offline   Odpowiedź z Cytatem