Odp: Nowy Focus 1.5 ecoboost 150KM sedan opinie silnik, bagażnik, cena
1. Awaryjność - narazie na forum nikt się nie skarżył poważnie na jakieś usterki. Niektórzy skarżą się na metaliczny odgłos który można uznać za wadę fabryczna i lekko przeszkadzać - ponoć aktualizacja niweluje odgłosy. Spalanie w samym mieście według komputera to 8l - jako komputer obniża spalanie to zakładam że jest 8,5 do max 9l. W trasie to zależy od prędkości od 6l do 8l.
2. Nie wiem jak w sedanie czy w kombi ale w hatchbacku na lezaco zmieszczą się dwie sztywne walizki podróżne + mniejsze na nich + dookoła luźne rzeczy. Można zdjąć pokrywę w bagażniku i będzie ciut więcej miejsca.
3. Mam 179cm i nie dotykam głową o sufit i bodajże jest spory zapas jak kieruje choć mam totalnie jak najniżej obniżone siedzenie. Jako pasażer może jest prześwit z 6-8cm.
4. Trochę drogo. Musisz sprecyzować jakie dodatki oczekujesz. Ja bym wybrał totalnie inna konfiguracje. Odszukaj forum focusklubpolska i temat - jest tam pewna osoba która ponoć może załatwić ci lepsze rabaty u dealerów ale w województwie śląskim.
Pamiętaj że wyposażanie w focusie można sobie łatwo bądź trudniej dołożyć więc warto rozważać wyposażenie 'must be'.
|