Kilka słów ode mnie.
Myślałem że napisałem sporo, ale widzę, że kolega edmun, jak zwykle napisał fajne wypracowanie, w którym zawarł, to co chciałem napisać i 100 razy więcej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ad.1
Silnik bardzo przyjemny – cichy i dynamiczny. Przejechałem dopiero 12 tys. km więc o awaryjności nic nie powiem i mam nadzieję, że tak pozostanie jak najdłużej. Co do spalania, to niestety przy krótkich dystansach w dużym mieście potrafi „siorbnąć” 10l. Dla mnie, po przesiadce z diesla, to dużo, ale powoli oswajam się z myślą, że nie jest źle, jak się hamuje i rozpędza co 300 metrów na światłach w dużym mieście. W trasie przy średniej jeździe (100 – 110 km/h) poniżej 7l, więc dla spokojnego kierowcy chyba w sam raz, a zawsze jest moc w zapasie, jakby trzeba było przycisnąć. A z moich doświadczeń wynika, że nawet przy dość załadowanym samochodzie potrafi się dobrze zbierać przy wyprzedzaniu.
Ad.2.
Ja kupiłem kombi, bo bardzo mi się podoba, jest pakowne i wygodne dla rodziny, zwłaszcza przy przewożeniu większych gabarytów. W salonie oglądałem sobie sedan i…, nie kupiłbym tej wersji. Ten „otwór” jest tak mały że chyba w żadnym innym nie jest tak mały. Wózek, to chyba tylko tzw. Parasolka wejdzie. Ale klasyczna gondola dla małego dziecka, to tylko kombi lub ew. hatchbak (liftback w Focusie raczej nie występuje). Ale sprawdź, jakie bagaże chcesz przewozić i jak będzie pasować do Twoich potrzeb, to brać i sedana. Jeżdżę z bagażnikiem rowerowym na hak i to co mi się podoba, to że po zdjęciu rowerów, mogę ten bagażnik rowerowy schować do bagażnika samochodu, co jest wielkim plusem. Bagażnik w kombi może nie jest „litrowo” najbardziej pojemy w swojej klasie, ale jest wyjątkowo ustawny i szeroki. Taki np. Auris kombi ma niby więcej litrów, ale nie wiem jak oni to mierzą, bo na moje oko w Focus kombi jest większy, a na pewno bardziej ustawny. Ostatnio ocenialiśmy ze szwagrem pojemność bagażnika Jego Audi A4 kombi i sam przyznał, że w Focusie jest więcej miejsca.
Ad. 3
Myślę że w kombi, z racji przedłużonej „budy” nadwozia, jest pod tym względem najlepiej. W hatchbacku i sedanie będzie chyba podobnie – czyli trochę gorzej niż w kombi.
Ad.4
Biorąc po uwagę cenę cennikową Titanium w tej wersji silnikowej (chyba ok. 88 tys.), to po dodaniu opcji (cena pewnie lekko ponad 90 tys.) cena ofertowa -75 tys. nie jest chyba najgorsza. Ale tak jak inni koledzy sugerują należy spróbować w kilku innych salonach i na pewno coś się jeszcze uda utargować. Zwłaszcza że na sedany chyba dawali najlepsze upusty.
Z opcji na pewno polecam czujniki parkowania i automatyczne światła. Sam chętnie widziałbym w swoim tempomat adaptacyjny. Kamera – niektórzy mówią że jak sa czujki to wystarczy. Wydaje mi się jedak, że kamera to też fajna sprawa. Jak masz jednak możliwość stworzenia sobie pojazdu pod siebie, to nad opcjami dokładnie się zastanów. Jest tego sporo i nad każdą pozycją chwilę trzeba pomyśleć. Odradzam raczej aystetnta parkowania, bo to bajer, którego i tak się nie używa (ja nie używam), a trochę kosztuje (niestety musiałem to wziąć, bo brałem gotowca z placu dielera). Co do przyciemnienia szyb byłem bardzo sceptyczny, a teraz uważam, że wygląd samochodu bardzo zyskuje.