Cytat:
... robią kasę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...
|
Cytat:
Już nieaktualne - jakoś sam sobie poradziłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Wszystko już śmiga. Wiem, że koledzy robią na tym kasę, ale i tak garstka ze smykałką jest w stanie sama sobie z tymi wszystkimi przeróbkami poradzić nawet mając kody. ....
|
Panowie - wybaczcie, ale Wy także na czymś kasę na te Fusiony robicie. Nikt nie zagląda do Waszych kieszeni.
Kolega programista
@
bartekbb
powinien dość łatwo zauważyć, że w tym poście
https://forum.fordclubpolska.org/sho...3&postcount=38 wyraźnie widać numerację bloków do zmiany: DE1B. Jako wytrawny programista pewnie z łatwością zauważył, że hex 1B to dec 27. Ponieważ jednak AS BUILD numerowany jest od 1 a bloki w UCDS od zera, to zmiany trzeba robić w bloku 726-28-... w notacji FORScana/AS BUILDA.
Po tym spostrzeżeniu pewnie poszło "z górki", ale kolega programista też szczegóły spostrzeżenie zostawił dla siebie...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja mam po prostu co innego do roboty niż przeliczać maski bitowe tylko na Waszą prośbę. Jak mam czas to to robię i nie mam oporów, że niezbyt liczna grupa kolegów zrozumie o co chodzi...