Otwieranie drzwi z pilota otwiera bagażnik
Witajcie. Problem jak w temacie, pojawił się dziś po powrocie z trasy. Jak na razie nie miałem przypadku samoczynnego otwierania bagażnika, albo otwierania po przekręceniu stacyjki. Problem wystąpił dziś gdy zamknąłem bagażnik i chciałem zamknąć auto z pilota. Nacisnąłem na guzik zamykania auta a tu bagażnik się otworzył. Stało się tak 2 może 3 razy, potem pokombinowałem z guzikami (nacisnąłem otwieranie auta, bo wtedy nawet kierunki mi nie migały) i samo się naprawiło. Próbowałem później kilka razy otworzyć i zamknąć bagażnik, auto, i działa ok. Poruszałem również ręką tą gumową przelotkę między budą a klapą i nic złego się nie działo. Dodam że kiedy ten problem się pojawił, przy otwartej klapie usłyszałem jak zamek klapy sam się uruchomił, a ja nic nie naciskałem. Co to może być? GEM? Czy może sam zamek do przeczyszczenia? A może jednak to sławna przelotka między budą a klapą (w sumie ostatni raz zaglądałem tam 5lat temu przy okazji pęknięcia wężyka spryskiwaczy - paskudna sprawa). Klapa po zamykaniu czasem mi odskakuje i nie zatrzaskuje się.
Ostatnio edytowane przez zmulim ; 26-08-2017 o 01:38
|