Temat: [Focus 2014-2018] Wymiana tarcz i klocków poza ASO
View Single Post
Stary 27-08-2017, 11:21   #40
TomQ62
ford::advanced

Imię: Tomasz
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Wymiana klocków poza ASO

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wygląd lakieru cię obchodzi czy mogą być zaschnięte ptasie kupy i pyłek drzewny miesiącami?

Zaciski się czyści i maluje (a potem też okresowo czyści), bo nietykane paskudnie wyglądają.
OK, kwestia indywidualnych priorytetów. Osobiście samochody traktuję jak narzędzia do zrobienia czegoś, a nie podmioty mojej działalności. Oczywiście samochody klasy Forda, Opla, VW, Skody i kilku innych. Mają być sprawne, efektywnie zarabiać dla mnie pieniądze i w miarę wyglądać. Potem szrot i następne. Podobnie jak ze śrubokrętem. Nie pucuję go, nie zabezpieczam antykorozyjnie i nie poleruję. Ma być sprawny i czysty. Jak się ukruszy wyrzucam i biorę inny.
Oczywiście do klasyków spod znaku Jaguara, Audi, Volvo itp. mam inne podejście. Je traktuję jako inwestycje. Tu uważam, że warto zadbać nawet o wygląd zacisków, ale w Fokusie??? To jakieś żarty. Mało tego śmieszą mnie auta w cenie wypasionego roweru z wypucowanymi zaciskami w kolorze Ferrari Red lub Porsche Yellow. Chyba już wolę pełnoletnie BM'ki z rurami kanalizacyjnymi zamiast końcówek wydechu, plakietkami MPower i dziwnie wyglądającymi powożącymi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
TomQ62 jest offline   Odpowiedź z Cytatem