Cytat:
|
Użycie rozmiaru 17" jako tańszej alternatywy 16stek nie jest takie proste. Jak masz już felgi to ok, jeśli nie, cała zamiana to jakieś 1,5 tys. dodatkowo na zakup felg,
|
Ja nie zamieniałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Felgi 16" przeznaczyłem na zimówki, a opony letnie z nich sprzedam.
Fakt .. musiałem sporo dołożyć do drugiego kompletu 17-tek, no ale pisałem tylko o oponach w tym rozmiarze 235/45 R17, że są tanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Nie, one są po prostu źle oznaczone (...)
Pamiętaj też, że to odnosi się do prędkości 80 km/h, czyli w praktyce do niczego się nie przydaje na autostradzie, a tylko wtedy jest powód narzekać na hałas od opon.
|
Nie wiedziałem, że są źle oznaczone - to by wiele tłumaczyło.
A co do 80 km/h - tego tez nie wiedziałem
Faktycznie to wiele nie daje - przy 80 km/h to większość jest cicha...
Cytat:
wyjechał na 215 bo Ty lub pierwszy właściciel nie chciał dopłacać do opon (felg ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
Pierwszy właściciel na takich zapewne wyjechał, no ale jak już ktoś pisał to 90% mondeo mk4 pewnie na takich wyjechało i takie też są u mnie na słupku jako podstawowe
Link nie działa ;/
Ja patrzyłem zawsze tutaj:
http://public.wheelworld.jfnet.de/GB...R%202010-2014/
235/45 R17 w polifcie są w pierwszych wersjach TAN homologacji (o ile to prawda), a potem już nie.