Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 27-08-2017, 19:55   #3096
Aludan
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCi 200KM AT
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał _harry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Użycie rozmiaru 17" jako tańszej alternatywy 16stek nie jest takie proste. Jak masz już felgi to ok, jeśli nie, cała zamiana to jakieś 1,5 tys. dodatkowo na zakup felg,
Ja nie zamieniałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Felgi 16" przeznaczyłem na zimówki, a opony letnie z nich sprzedam.
Fakt .. musiałem sporo dołożyć do drugiego kompletu 17-tek, no ale pisałem tylko o oponach w tym rozmiarze 235/45 R17, że są tanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie, one są po prostu źle oznaczone (...)
Pamiętaj też, że to odnosi się do prędkości 80 km/h, czyli w praktyce do niczego się nie przydaje na autostradzie, a tylko wtedy jest powód narzekać na hałas od opon.
Nie wiedziałem, że są źle oznaczone - to by wiele tłumaczyło.
A co do 80 km/h - tego tez nie wiedziałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Faktycznie to wiele nie daje - przy 80 km/h to większość jest cicha...

Cytat:
Napisał maximondi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wyjechał na 215 bo Ty lub pierwszy właściciel nie chciał dopłacać do opon (felg ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Pierwszy właściciel na takich zapewne wyjechał, no ale jak już ktoś pisał to 90% mondeo mk4 pewnie na takich wyjechało i takie też są u mnie na słupku jako podstawowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał maximondi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tutaj w załączniku możesz sprawdzić rozmiary homologowane do Twojego auta http://forum.fordclubpolska.org/show...postcount=1497
Link nie działa ;/
Ja patrzyłem zawsze tutaj:
http://public.wheelworld.jfnet.de/GB...R%202010-2014/

235/45 R17 w polifcie są w pierwszych wersjach TAN homologacji (o ile to prawda), a potem już nie.