View Single Post
Stary 28-08-2017, 17:39   #192
wolden
ford::beginner

Imię: Roland
Model: Ford Focus Turnier MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2014
Domyślnie Wymiana wyświetlacza 2 liniowego na 4,2"/5"

Krótki opis jak podłączyć wzmacniacz do standardowego radia w Focusie MK3. Ja posiadam takie radioGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Demoztaż jest bardzo prosty i zajmuje kilka minut. Poniżej link do filmiku z demontażu.
https://youtu.be/LOL6_PxGJTQ
Następnie szukamy kabli w tej kostce z prawej stronyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Podaje oznaczenia kolorów
Głośniki przednie
Lewy + biały
Lewy - biało-brązowy
Prawy + biało-fioletowy
Prawy - biało-pomarańczowy
Głośniki tylnie
Lewy + brązowo-zielony
Lewy - brązowo-żółty
Prawy + brązowo- biały
Prawy - brązowo - niebieski
To radio niestety nie posiada wyjścia RCA więc musicie wpiąć sie w kable głośnikowe adapterem RCA. Ja kupiłem coś takiego na niemieckim amazon.de za jakieś 10€Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wpiełem się w przednie głośniki a Kabel zdalnego sterowania wzmacniacza ( REMOTE)podpiełem pod kabel koloru niebieskiego. Kabel do Subwoofera poszedl tędy pod uszczelką i pod plastikami dalej do bagażnika.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Dalej instalacja jest już prosta.

1. Odłącz ujemny biegun akumulatora samochodu.
2. Podłącz kabel uziemiający do odpowiedniego wyjścia w wzmacniaczu, z drugiej strony do oczyszczonego podwozia samochodu. Maksymalna odległość od wzmacniacza nie powinna przekraczać 1m.
3. Znajdź odpowiednią pozycję dla oprawy bezpiecznika w okolicy dodatniego bieguna akumulatora, nie dalej niż 30 cm.
4. Utnij kabel zasilający do odpowiedniej długości, podłącz go z jednej strony do oprawy bezpiecznika, z drugiej do dodatniego bieguna akumulatora. Użyj odpowiednich zacisków.
5. Połącz kablem zasilającym wzmacniacz (+) z oprawa bezpiecznika.
6. Kablem Czincz podłą wzmacniacz do adaptera RCA
7. Na końcu włóż ostrożnie bezpiecznik do gniazda bezpiecznika (3) i podłącz ujemny biegun do akumulatora. U mnie wzmacniacz jest z przy tunelu środkowym od strony pasażera, bo jestem leniwy i nie chciało mi się ciągnąć wszystkich kabli aż do bagarznika a poprzebuje też calego bagażnika w moim Focusie. Łatwiej jest coś zapakowac i złorzyć kanape wypinając tylko subwoofer gdy jest potrzebne a wzmacniacz z przodu nie przeszkadza. Gorzej jak będe dokładał kondensator. Ale to przy wiekszym obciążeniu wzmacniacza. To na tyle. Mam nadzieje ze komuś się to przyda.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ostatnio edytowane przez wolden ; 28-08-2017 o 17:48
wolden jest offline   Odpowiedź z Cytatem