Cytat:
|
oo, to ciekawe. Jesteś jednym z nielicznych który to wymienił ;D
|
No wymieniłem, bo 208000km przelotu to stwierdziłem, że wymienię. Różnie piszą na ten temat.
Jedno co mnie zastanawia. Odpalam zimny silnik rano. Słychać ten łańcuszek. Po około 30 sekundach napinacz jakby dopina i wszystko cichnie. Po rozgrzaniu silnika do temperatury roboczej znowu go słychać. zastanawiam się czy to nie jest związane z ciśnieniem oleju. Pompa oleju na początku zanim poda ciśnienie chwila mija, tym bardziej, że to najwyższy punkt silnika. Jak wiadomo pompa oleju jak jest zimna daje większe ciśnienie, przynajmniej kiedyś tak mi kolega mechanik powiedział, dlatego ciśnienie mierzy się na rozgrzanym silniku. No i tak sobie myślę, że jak ciśnienie jest wyższe to łańcuszek dopina, a jak ciśnienie spada to już go nie dopina. Takie moje spekulacje, nie wiem czy trafne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na obecną chwilę jeżdżę i obserwuje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
był źle ustawiony napinacz paska rozrządu
|
możesz rozwinąć temat ? Kolega mechanik wymieniał mi rozrząd i wymianę tego łańcuszka też on robił. Nie sądzę, żeby coś źle ustawił, bo on zazwyczaj po innych poprawia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.P