Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega chyba się za bardzo zagalopował...
|
Nie, nie zagalopowałem się. Stosowany silnik PSA konstruowany był w latach dziewięćdziesiątych. Potem oczywiście były zmiany w osprzęcie i układzie wydechowym (głównie wymuszone przez wymagania dt. emisji). Dla mnie taki wiek silnika to akurat zaleta a nie wada.
Bump:
Cytat:
nie przesadzajmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jezdzi, ale rzeczywiscie sa momenty kiedy brakuje i wersja 180 km by sie przydala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Masa auta robi swoje, a wyniki przyspieszenia i elastycznośći mówią same za siebie - zwłaszcza jeśli porówna się je z osiągami konkurencji w tej samej klasie i podobnej mocy silnika. W poprzednim aucie miałem 240 Nm (standard dla 1.9-2/0 litra doładowanego diesla) przy masie niecałych 1.3 tony. Więc przy 30% wzroście masy, dopiero 180 KM z 400 Nm robi różnicę (moment 150 KM jest stosunkowo niski do masy auta).