View Single Post
Stary 31-08-2017, 12:33   #6839
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega chyba się za bardzo zagalopował...
Nie, nie zagalopowałem się. Stosowany silnik PSA konstruowany był w latach dziewięćdziesiątych. Potem oczywiście były zmiany w osprzęcie i układzie wydechowym (głównie wymuszone przez wymagania dt. emisji). Dla mnie taki wiek silnika to akurat zaleta a nie wada.

Bump:
Cytat:
Napisał Hrdcr_real Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie przesadzajmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jezdzi, ale rzeczywiscie sa momenty kiedy brakuje i wersja 180 km by sie przydala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masa auta robi swoje, a wyniki przyspieszenia i elastycznośći mówią same za siebie - zwłaszcza jeśli porówna się je z osiągami konkurencji w tej samej klasie i podobnej mocy silnika. W poprzednim aucie miałem 240 Nm (standard dla 1.9-2/0 litra doładowanego diesla) przy masie niecałych 1.3 tony. Więc przy 30% wzroście masy, dopiero 180 KM z 400 Nm robi różnicę (moment 150 KM jest stosunkowo niski do masy auta).
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem