Cytat:
Pomysł z obszaru tych "lewą ręką do prawego ucha pomiędzy nogami"... Powiadamianie ratunkowe działa na tym samym telefonie, co prowadzisz rozmowy w samochodzie. Jak chcesz sobie prowadzić na jakiś starym rzęchu - Twój wybór...
|
Jak jadę w trasę to raczej mam włączony bluetooth w telefonie. Ale na jakieś krótkie przejazdy to nie włączam bo jak ktoś do mnie dzwoni to najwyżej oddzwonię. Wolałbym żeby to było zrobione tak jak w niektórych innych autach, że samochód ma swój SIM i swój moduł radiowy.
A wypadki zdarzają się w najmniej oczekiwanym momencie...
Cytat:
Poza wszystkim - powiadamianie ratunkowe wymaga aby po wypadku było normalne zasilanie (aby aku przeżył zderzenie). Powiedzmy sobie szczerze, że jak aku przeżyje, to Ty na 95% będziesz zupełnie przytomny i komunikatywny...
|
Czytałem na forum Opla relację jak człowiek miał dachowanie i dzięki temu, że miał podobny system na pokładzie to w momencie gdy odzyskiwał przytomność to właśnie przyjeżdżały służby. Nie mówiąc o sytuacji podczas podróży zagranicznej. Nie władam językami wszystkich krajów przez które przejeżdżam...