Cytat:
|
ruszylismy spod swiatel i tak se jechalismy, dopoki na kolejnych, kierowca nie postanowil nieudolnie prawie doprowadzajac do obcierki wbic sie przede mnie
|
Czyli jechał dalej szybciej od Ciebie, mimo że na lewym pasie podobno masz być tylko do "wyprzedzania".
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Osobna sprawa, że w terenie zabudowanym o ile pamiętam, można wyprzedzać prawym pasem.
"10. Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
*na jezdni jednokierunkowej;
*na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku."
Co do Niemca - nie widzę żadnego wymuszenia.
gpu88 bardzo mi się podoba, to właśnie jest przykład dobrej rejestracji/upubliczniania takich zachowań.
rowetrzysta jakoś niespecjalnie mnie wystraszył
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tym bardziej że takich pełno wszędzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój mały mix wleci na youtube'a już niedługo.