Odp: Benzyna 2.0, pompa paliwa do wymiany
Witam podłączam się pod temat ...
objawy: czasami samochód dławi (traci moc przygasa silnik) ma problemy z odpaleniem (nie zawsze) błędów nie wyswietla.. osłuchowo pompa paliwa buczy jakby miała za chwile sie zatrzec słychać ją w czasie jazdy nawet jak radio gra w granicy 5-7 na skali glosnosci (fabryczne 6000)... silnik mojego mondka 2.0 benzynka 145 KM teraz moje pytanoe wymieniac pompe? ..czy ktos to zle poskładał i należy po nim poprawic ? Pozdrawiam
Nie będę pisał kolejnego posta wiec edytuje... temat ugryziony ... po rozbiórce okazalo sie ... jeden z wezykow na pompie uszkodzony podejrzewam że on był jedną z przyczyn dławienia wymienilem wężyk i działa nieco lepiej oczywiście międzyczasie założyłem nowy zamiennik pompy firmy qap (cały kosz)...mega głośny dlatego zdecydowałem sie zpowrotem włożyć starą pompe i problem z dławieniem i przygasaniem silnika pojawił sie znowu ale nie jak wczesniej w okolicy polowy baku tylko jak w baku znajduje sie do 15 litrow paliwa jak jest wiecej auto jedzie co prawda ma momenty osłabienia. Na nowej pompie było ok tylko mega głośno pracowała na tyle że po przejechaniu 50 km głowa mnie bolała i nie da sie tego zagłuszyć radiem ... i teraz moje pytanie czy pompa juz nie wyrabia? Czy moze smok zasysajacy jest za wysoko ?
Ostatnio edytowane przez cede84 ; 11-09-2017 o 08:17
|