Temat: [Mondeo 2007-2014] Benzyna 2.0, pompa paliwa do wymiany
View Single Post
Stary 04-09-2017, 10:51   #70
personiusz
ford::average

Imię: saymon
Model: s max
Silnik: benzyna
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Benzyna 2.0, pompa paliwa do wymiany

Cytat:
Napisał lobuz123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam również podobny problem z odpalaniem.. gdy zimny silnik nie odapala za pierwszym razem, a za drugim od razu. Czasem jak za pierwszym razem nie chce i dodaje gazu to załapie, pochodzi nie równo z 3 sec i później ok. Po za tymi objawami jeździ ok.

Co zauważyłem i możecie sprawdzić to odpala zawsze za pierwszym razem tylko pod warunkiem ze nie włączam w zapłon i czekam aż pompa dobije paliwa tylko od razu odpalamy. - Wtedy pompa jest ok ? Mam pół baku i zamierzam dobrać się do pompy ale mam dziwne wrażenie że gdzie indziej jest problem. Regulator ciśnienia paliwa ?

Macie jakieś propozycje ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hejka ma moje i po moich doświadczeniach z soboty to jest to pompa niestety, moja nie podaje wcale ciśnienia podłącz manometr do węża od paliwa tam gdzie się kończy listwa wtrysku i zobacz jakie bije ciśnienie pompa powinno być 3 bary u mnie jest zero, czyli morał taki że raz działa raz nie coś się dzieje z pompą już zamówiłem nową i zobaczymy.
personiusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem