Temat: [Mondeo 2007-2014] Mokro za siedzeniem kierowcy.
View Single Post
Stary 04-09-2017, 11:36   #8
peteypee
ford::professional

Model: Mondeo MK3/ mk4/ Jag XF
Silnik: 2.0, 2.0 Pb/ 4.2SC Pb+LPG
Rocznik: 2002 / 2008 / 2010
Domyślnie Odp: Mokro za siedzeniem kierowcy.

Uszczelki drzwi na bank albo już obluzowane drzwi. U ojca to przerabialiśmy, u żony i u mnie też. u ojca drzwi kierowcy puszczały na wycieraczkę po kropelce....woda leciałą po uszczelce drzwi i na dole przelewała się do środka z przodu. U żony było to samo z prawej strony, wlewało się uszczelką koło zawiasów i na dół ciekło a u mnie z tyłu po prawej nawet było widać jak uszczelka była wygnieciona. W jednym drzwi opadniete - wymiana tulejek zalatwiła sprawę. W dwóch pozostałych wciągałem sznurkiem uszczelkę taką do drzwi domowych/okien w środek starej i tez pomogło.
Na progu (po zewnętrznej stronie uszczelki) zawsze będzie mokro bez względu czy jest ta listwa czy nie ale za uszczelką nie powinno.

Ten typ tak maGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sprawdź jeszcze czy szyba nie była wymieniana i czy szczelnie położony klej jest. Może leje się do środka tamtędy i ścieka.
Akurat takie coś miałem w boxerze a jakież moje zdziwienie było jak na ostrym skrecie po trasie w ulewie chlusło na mnie wiadro wody z półki podsufitki....

Ostatnio edytowane przez peteypee ; 04-09-2017 o 11:43
peteypee jest offline   Odpowiedź z Cytatem