Temat: [Mondeo 2000-2007] Niedogrzewanie się silnika 2.0TDDI 115KM
View Single Post
Stary 04-09-2017, 17:38   #154
dragon11115
ford::beginner

Imię: Robert
Model: mk3
Silnik: tdci2,0
Rocznik: 2002
Domyślnie Niedogrzany silnik spadek temperatury mały termostat

Witam wszystkich miałem problem z temperatura moim mondku 2.0 tdci mianowicie wolno sie nagrzewał spadała temperatura po odpuszczeniu gazu.
Przejrzałem naprawdę sporo postów jednak w żadnym nie było bardzo ważnej informacji dlatego postanowiłem napisać nowy post który pomoże innym.
Wiec tak cały problem tkwi w małym termostacie wymieniałem go 4 razy 2 zamienniki 2 org i dopiero ost org kupiony w salonie forda za 150zł rozwiązał problem. Auto nagrzewa sie do 90st po przejechaniu ok4km trzyma temp przy odpuszczeniu gazu.
Wszyscy którzy piszą że ten typ tak ma tzn ze spada temperatura bo(czujnik jest w ciulowym miejscu wysoka sprawnosc silnika uszkodzone podgrzewacze itp zazwyczaj sa w błedzie zapraszam do krakowa pokaze ze nie maGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz najwazniejsza sprawa w czym tkwi problem pewnie wielu z was wymieniało mały termostat i dalej nic a no w jakosci jego wykonania.
Sprawdziłem w garnku z termometrem kiedy sie otwieraja zamienniki i org ze sklepu pseudo ford 70-75st org z salonu forda 90st
2 kwestia szczelność termostatów zwyczajnie dmucham w termostat i co powietrze przelatuje (pytałem o to w sklepie z pseudo org cz forda sprzedawca twierdził ze uszczelnia sie pod wpływem ciśnienia g prawda org z salonu jest cały czas szczelny(nie da sie go przedmuchac).

Wniosek trzeba kupic org mały termostat bezpośrednio w salonie i mieć spokój z temperatura

Pozdrawiam
dragon11115 jest offline   Odpowiedź z Cytatem