Dobry wieczór
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem czy mnie zlinczujecie czy nie ale opiszę Wam dziś mój wieczór w garażu.
Przyszła przesyłka a mianowicie brązowy zaworek plus wycieraczki (Ford Premium).
Więc, po skończonej pracy nie ma co się obijać tylko do garażu.
Ku memu zdziwieniu w silniku DW10C nie tak łatwo dobrać się do zaworu EGR, więc na dziś dzień postanowiłem sobie odpuścić. W tych silnikach niestety, przynajmniej tak mi się wydaje ale trzeba zdemontować kolektor ssący aby dobrać się do zaworu EGR. Poszedłem na łatwiznę i na chwilę obecną postanowiłem go nie demontować.
Sprawdziłem raz jeszcze, który zaworek buczy/ brzęczy.
Tym razem brzęczał ten czarny (tylko w poliftach jest czarny). Więc, znalazłem na internecie zaworek i szybko go zamówiłem.
Korzystając z wolnego czasu zdemontowałem czujnik w przepustnicy i go wyczyściłem; był delikatnie zaolejony.
Mam nadzieję, że w środę przyjdzie ten czarny zaworek, który wymienię i przetestuję
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli to nie jego wina to niestety będę musiał zdemontować cały dolot i wyczyścić wszystko...
Jedyne co dziś pożytecznego zrobiłem to wymieniłem pióra wycieraczek
Dodatkowo pokażę Wam jak to się robi interesy.
Kupiłem brązowy zaworek w internetowym sklepie forda. Teoretycznie jak i praktycznie powinien być firmy Pierburg. Naklejona była piękna naklejka, po jej zerwaniu ukazał się piękny widok. Teraz nie wiem co robić... Bo wydaje mi się, że to nie koniecznie jest oryginał firmy Pierburg...