View Single Post
Stary 07-09-2017, 10:44   #8
din
ford::advanced

Model: Mondeo MK3/MK4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM/ 2.0TDCI 143KM
Rocznik: 2006 / 2008
Domyślnie Odp: Co może klekotać, stukać w silniku w zakresie 1500-2000rpm?

Cytat:
Napisał Golson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wybacz ale szklana kula poszła do polerowania więc póki co nic nie wywróżę...

Jakie pytania takie odpowiedzi.
Taka odpowiedz może świadczyć o braku wiedzy i pomysłów. Problem opisałem jak potrafiłem a jeśli nic z tego nie wynika wystarczy zadać dodatkowe pytania i podać sposoby na sprawdzenie i wyeliminowanie części hipotez. Szklana kula tu nic nie pomoże.

Stuka jak stukało, zacząłem drążyć temat bardziej i znalazłem taki o to temat https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=169166 . Jak pisałem wcześniej moim kolejnym krokiem było wyjęcie pomy i faktycznie płetwa jak i krzyżak są wyklepane na maxa - luz taki że hej. Nie wiem czy naprawa tego wyeliminuje problem ale ewidentnie widać, że tu jest coś nie tak. Zacząłem jeszcze więcej czytać o tym silniku i tego typu problemie i jak się okazuje jest to błąd konstrukcyjny (słabe materiały) i prędzej czy później wszystkich będzie to czekać - przynajmniej z tym silnikiem (nie tylko mondeo ale i inne fordy i inne marki). Jak się z tym uporam napisze czy pomogło na klepanie.
din jest offline   Odpowiedź z Cytatem