witam,
Focus 1.6 ti-vct 2009r. 102tys, silnik pracuje bez zarzutu, tylko ostatnio spalanie w mieście wzrosło o 2l, do 12l, pomyślałem o wymianie świec.
Wyciągnąłem dziś fajkę świecy, żeby zobaczyć czy jest czysto wokół świecy i niestety na 1 i 2 cylindrze w dołku gniazda świecy stała woda, na 3 cylindrze już lepiej, 4 fajki nie wyjmowałem.
Oleju w silniku nie ubywa, płynu chłodniczego też nie - jest czysty klarowny.
Nie wiem skąd ta woda. Od góry silnik suchy. Oddam auto do mechanika.
Bazując na waszym doświadczeniu patrząc po zdjęciach, wystarczy mechanikowi ściągniecie pokrywy zaworów, żeby wyczyścić te gniazda, żeby przy wymianie świec bród nie wpadł do środka?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.