Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 07-09-2017, 14:47   #3143
pitz
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCi
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

@Aludan

To przejedź się Subaru w zimie po śliskim, tylko takim prawdziwym, czyli z manualną skrzynią.
One mają prawdziwą skrzynię rozdzielczą i napęd cały czas przekazywany na obie osie z wiskozą przekazującą więcej napędu na oś z lepszą przyczepnością.
Te z automatami to już sprzęgło wielopłytkowe (aczkolwiek napęd też jest stale na obie osie, ale to już nie to).
Jak go kupiłem (Legacy Diesel MY0Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to pierwsza zima była zimowa i trochę się pobawiłem. Można było bączki kręcić w miejscu.
Byłbym go jeszcze nie sprzedawał, ale gałgany jedne spieprzyli ten silnik i potrafił się rozlecieć w drobny mak. Niby wady oficjalnie nie ma, ale jak robisz przeglądy w ASO, to dają Ci w gratisie nowy shortblock (za robotę płacisz w ASO), ale nie chciałem ryzykować że w drodze do Włoch z dzieciakami spotka mnie to 1600 km od domu.
Z tego Mondeo wziąłbym silnik, wielkość i "wygodność" (fotele są rewelacyjne, ale chyba nie standardowe - takie trochę kubełkowate), wyciszenie i wyposażenie, a z Subaru przełożyłbym przeniesienie napędu i zawieszenie.
Ale niestety nie spotkałem żadnej wróżki, która potrafiłaby to zrobić :-)
pitz jest offline   Odpowiedź z Cytatem