Temat: [S-MAX 2006-2015] Czujniki ciśnienia w oponach
View Single Post
Stary 08-09-2017, 08:02   #797
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Czujniki ciśnienia w oponach

Cytat:
Napisał metmusic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zmieniłem BCMii na obsługujące TPMS i przestało działać (wcześniej działał na wersji z patchem C+). Ktoś ma pomysł? Teraz tylko kreski w miejscach ciśnienia. Wiązka dołożona, antenki dołożone, w ELMConfig uaktywniona opcja TPMS, na C+ wszystko jak należy. Jakiś pomysł?
U mnie natomiast cały czas "wiszą" ciśnienia z wcześniejszego auta (wymieniałem BCMi). Pojawia się w Forscanie błąd programowania czujników. Zastanawia mnie dlaczego u Ciebie są kreski.
Cytat:
Napisał metmusic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za "zgłoszenie" swoją droga jak Polarny mi parował czujniki za pierwszym razem to tez nie poszło gładko. Kilkaset km nie pomogło, dopiero parowanie softem (nie wiem jakiego używa Polarny) i zabawa z dopompowywaniem o 0,7 bar zgodnie z procedura ożywiło tpms... może to samo muszę powtórzyć :/
Jakie masz czujniki?
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem