View Single Post
Stary 09-09-2017, 21:18   #1
HUNCO
ford::beginner

Imię: Arek
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Wymiana silnika 2.0 TDCi czy z Galaxy pasuje?

Witam. 2 niezależnych mechaników stwierdziło, że mój S-max potrzebuje wymiany silnika oraz skrzyni biegów. W skrzyni jakieś luzy powoli się robią i na jałowym zależnie jak się ustawi to słychać stukanie. W silniku wtryski, pompa co jakiś czas błąd ciśnienia a ostatnio niskie ciśnienie oleju zaraz po odpaleniu oraz usterka silnika-zły olej w silniku. Obaj niezależnie podpowiedzieli, że ze względu na koszta(np.robocizny) zalecają wymianę całości np. z anglika. Wyjąć, włożyć i jechać. Gość co sprowadza Fordy z UK na części ma podobno "dobrego i z małym przebiegiem" Galaxy i że bez problemu by to wszytko zrobił. Przyjedzie na kołach. Mam przyjechać, ocenić jak jeździ i wtedy wymontują co mnie interesuje i biorę. Jedynie trzeba wybierak czy linki przy dźwigni zmienić bo nie będą pasować. Czy to się tak da?
S-max 2007 rok, Galaxy chyba też coś koło tego rocznika. Jak będę miał już informację, że jest w kraju to poproszę o VIN to może coś więcej mi ktoś podpowie czy to da radę czy będą jakieś problemu?
HUNCO jest offline   Odpowiedź z Cytatem