No to policzmy. W MDO po 11 na stronie czyli 22. W VW, w zasadzie każdym, po 9 na stronę czuli 18. Czy to aż taka różnica, że aż można powiedzieć, że w MDO przycisków jak gwiazd na niebie a w Pastuchu jest w sam raz?
Ja tam jakiejś wielkiej prostoty obsługi multimediów w VW nie widzę. W menu zegarów nigdy nie wiem gdzie jestem i jak zmienię ekran to co się pojawi. Bardzo nie intuicyjne jest, że niektóre opcje dotyczące cyfrowych zegarów (Active Info Display) można ustawić tylko z poziomi centralnego ekranu (Discovery Media albo Pro). W nowych wersjach systemów multimedialnych które całe są pokryte szybą są dwa giga fuckupy jeśli chodzi o ich użytkowość:
1. Odciski palców są na nich koszmarne. Jeśli słońce świecie na ekran przez prawe ramię kierowcy to nie widać nic poza tłuszczem z paluchów.
2. Nie da się tego obsługiwać w czasie jazdy po drogach innych niż nówki najwyższej klasy. Dlaczego? Bo nie da się w nic trafić gdy ręka drży. A drży non stop bo nie ma na czym podeprzeć dłoni. W starszej wersji ekran był wsunięty wgłąb i opierałem palec środkowy na ramce a wskazującym obsługiwałem. Tak samo mam w S-Maxie w Travelpilot MCA.
Mogę wypunktować więcej małych problemów tego systemu. Starszego z reszta też.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.